Coronacrisis: gratis Vrijwilligersplatform


Vzw ZukZuk ontwikkelde een geautomatiseerd systeem voor steden en gemeenten om hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in contact te brengen. Het "matchingproces" wordt hierdoor veel minder arbeidsintensief.

Hoe werkt het?


De hulpvrager vult zijn vraag in op een online formulier (hulpvragen die telefonisch worden doorgegeven, worden door de gemeente heel eenvoudig ingegeven via de beheertool!). Na een kleine check door de gemeente wordt de (geanonimiseerde) vraag eenvoudig online geplaatst. Vrijwilligers krijgen updates (e-mail) met zoekertjes in hun buurt en geven ZELF aan waar ze willen helpen.

Wat doet de gemeente?


In het beheerderssysteem verschijnen bij elke hulpvraag de gegevens van de vrijwilligers die hun hulp aanbieden. Op basis hiervan kan de gemeente hulpvragers en vrijwilligers met elkaar in contact brengen.

vzw ZukZuk: passie verbindt!


Op www.zukzuk.org kan men (gratis!) op zoek naar mensen met dezelfde passies binnen de eigen regio. Via deze online connectie hopen wij mensen ook offline bij elkaar te krijgen. ZukZuk wil dit initiatief weldra opstarten i.s.m. de socio-culturele sector.

De corona-wending


De Coronacrisis gaf onze opstart een versnelde en onvoorziene wending. Op vraag van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk pasten wij onze site aan om ook hulpvragers en vrijwilligers te verbinden. Interesse om onze site te gebruiken in uw stad of gemeente? Contacteer ons via info@zukzuk.org

0741.885.395
contacteer ons via info@zukzuk.org of via 0494/168104 (Sam)